» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Czy alkoholizm jest dziedziczny?

680Wyswietleń
29Odpowiedzi
123

• brak zdjęcia
    (27.08.2009 - 14:20)

Wstyd sięprzyznać, ale mój teść jest alkoholikiem... podobno (wg artu który czytałam niedawno) alkoholizm można odziedziczyc w genach. Wierzyć czy nei wierzyć? boję się, że wpadnę w paranoję bo ciągle wydaje mi się, że mój mąż też za dużo pije:(

• (27.08.2009 - 15:09)

Kochana nie powinnas sie przejmowac :* znam duzo osob co rodzice byli\ są alkoholikami a ich dzieci maja wstret do alkoholu, chociaz roznie to bywa..2 piwka dziennie to jeszcze nie alkoholizm chociaz ja tez nie lubie jak moj K. pije :\ najchetniej to bym wykresliła cały alkohol :D kto to w ogole wymyslił?

• brak zdjęcia
    (27.08.2009 - 15:16)

Nie wpadaj w panike:)Ja znam kilka przypadkow gdzie jedno z rodzicow pije,a dzieci i wnuki wychodza na dobrych i porzadnych ludzi:)Takie osoby maja wstret do alkoholu wiec glowa do gory

• (27.08.2009 - 16:35)

Spokojnie nie masz się co martwić.. moi rodzice piją czesto piwko czy tam dwa... palą nałogowo papierosy .. ja mam wstręt i do jednego i do drugiego ;D więc nie powinnaśsię marywić nie potrzebnie:)

• brak zdjęcia
    (27.08.2009 - 16:40)

U mnie tez cala moja rodzinka kopci jak lokomotywa meza rodzina tez ja biedna jedyna w tym dymie nie palaca:)Ale mnie nie ciagnie wrecz odpycha od tego

• (27.08.2009 - 16:48)

Ja wiem że jest dziedziczny i mam nawet na to dowód, i to nie jeden ;/ przykro mi :(

• brak zdjęcia
    (27.08.2009 - 16:52)

Ale nie wiadomo czy u kazdego ejst dziedziczyn...moze akurat u Ciebie byl taki przypadek

• (27.08.2009 - 16:57)

znam uczucie tego strachu :( mój ojciec jest alkoholikiem rodzice są 13 lat po rozwodzie, ani ja ani moja siostra nie dostałyśmy tych genów lub poprostu ich nie uaktywniłyśmy bo ja np wogóle nie pije, mój tata dostał po tacie bo dziadek także był alkoholikiem... no i tata mojego też... boje się gdy mój chłopak pije, nie jest wtedy jak powinien... zabraniam mu chociaz może nie powinnam nic mu zabraniac... boli mnie i denerwuje poniewaz nie raz zdarzyło sie ze prosiłam zeby przestał pic na tym piwie które trzyma w dłoni a potrafił wypić jeszcze 5 nie zwracajac uwagi na moje prosby... jednak wiem ze on nie chce byc na ojciec... i takich sytuacji nie bylo wiele... no ale były :( powinnam się martwić ?

• brak zdjęcia
    (27.08.2009 - 17:07)

Niby jak sie zabrania to czlowiek wtedy chce wiecej.No jak by moj maz tak zrobil kilka razy to chyba bym miala takie obawy jak ty,ale my oboje pijemy tylko jak okazja wiec nie mam  sie o co martwic

• (27.08.2009 - 18:46)

m,oi rodzice są alkoholikami.. przykro mi o tym mówić... , mój brat np jest rowniez alkoholikiem... ale ja nienawidzę wodki... wiec to zalezy od sposobu myslenia..  a nie od genów..

• (27.08.2009 - 19:23)

musze niestety przyznać ,że jest ale moze w twoim przypadku będzie inaczej

123

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.