» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Czy alkoholizm jest dziedziczny?

2308Wyswietleń
34Odpowiedzi
1234

• (16.08.2010 - 11:50)

Jest dziedziczny jesli takie dziecko zaczyna próbować alkoholu szybciej popada w alkoholizm i trudniej mu wyjsc z tego.

• (23.08.2010 - 16:19)

1. Alkoholizm nie jest chorobą genetyczną, więc nie może być dziedziczny.

2. DDA to nie alkoholik - DDA to dziecko, które doświadczyło alkoholizmu od rodzica i może mieć przez to jakieś zachwiania.

3. Dzieci alkoholików mogą mieć większą skłonność do uzależnień tak samo jak dzieci narkomanów, palaczy, hazardzistów, nimfomanów itd. I nie ważny jest tu typ uzależnienia. Po prostu takie osoby mają słabszą wolę z walką z wszelkimi uzależnieniami. Syn hazardzisty może się uzależnić od fajek, syn alkoholika od sexu itd.

• (30.08.2010 - 15:15)

Alkoholizmu na pewno się nie dziedziczy w genach. To jest wybór prawda?? bo przecież nikt nas nie zmusza do picia, albo się uzależniamy bo to jest coś co nam "niby" pomaga w trudnych chwilach lub w innych sytuacjach losowych albo potrafimy to umiarkowanie kontrolować.

• (31.08.2010 - 21:45)

Ojciec mojego chłopaka czasami popija, to jest tak, że 2 razy w roku pije,ale wtedy trwa to tydzień. Mój natomiast dzień po imprezie nawet nie może patrzec na piwo więc hcyba nie dziedziczne. Mam taką nadzieję.

1234

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór