» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Kto u was trzyma pieniadze?

1806Wyswietleń
51Odpowiedzi

• (30.12.2009 - 15:47)

dobre rozplanowanie budrzetu jest bardzo ważne ;)

• (30.12.2009 - 16:28)

Każdy z nas ma osobne konto. Ale korzystamy z nich wspólnie. Rachunkami zajmuje się mąż... bo ja się gubię w tych sprawach. ;-)

• (30.01.2010 - 07:47)

u nas kazdy ma swje konto , i jedno konto wspolne... chociaz slub dopiero w 2011, juz sobie ustalismy ze na wspolnym koncie beda pieniazki na zycie codzienne, a na naszych kontach jakies drobne kwoty < mam nadzieje ze kiedys wieksze> ktore bedziemy oszczedzac.... kazdy ze swojej pensji, a pozniej bedziemy laczyc oszczednosci jak np bedziemy sobie chcieli gdzies pojechac czy cos do domu kupic.... albo poprtsu jak nie bedzie takich wydatakow kazde z nas kupowac bedzie sobie to co chce < bo wiadomo ze kazdy z nas ma swoje drobne zachcianki> oczywiscie jak wielkosc dochodow na to wszytko pozwoli:))

• (30.01.2010 - 18:09)

Wszystko z czasem się samo reguluje. Smile

• (07.02.2010 - 21:41)

konto oszczędnościowe:)

• (08.02.2010 - 16:59)

Zdecydowanie wspólne trzymanie kasy :) I co istotniejsze wspólne i rozsądne zarządzanie finansami. Jak wiadomo czasy nie najciekawsze więc trzeba działać w tym zakresie z dużą rozwagą. oczywiście jeśli chodzi o formalności to mamy dwa konta bankowe, ale to jeszcze z czasów dawniejszych jak stypendia wpływały i trzeba było założyć konto :) Ktoś słusznie napisał wyżej - małżeństwo = wspólnota wszystkiego. Zgadzam się w pełni.

• (08.02.2010 - 21:30)

Myslę, że razem będziemy je trzymac i razem wydawać :)

• (09.02.2010 - 12:30)

my choc jeszcze nie jestesmy malzenstwem juz mamy wspolne konto. to prawda ze ja czesto wydawalabym pieniadze na glupoty, na szczescie moj facet ma glowe na karku.  wiec pieniazki mamy wspolne ale raczej facet nimi zarządza. oczywiscie jaby on chcial wydac na jakies bzdury to wtedy ja lade na nich reke ;)

• (09.02.2010 - 13:10)

przed nami jeszcze 4 miesiace do slubu, a ostatnio mieslismy rozmowe kto bedzie trzymal pieniadze,troche to brzmialo smiesznie, ale wiem ze gdybym miala troche wiecej (jak wiekszośc dziweczyn) to wydałabym je, a tak to lepiej jak przyszly maz trzyma beda "bezpieczniejsze" hehe,

• (09.02.2010 - 14:18)

każdy ma swoje ale tak naprawde wszytsko mamy wspólne ...

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór