» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Kto u was trzyma pieniadze?

1805Wyswietleń
51Odpowiedzi

• (20.06.2010 - 12:38)

My razie mieszkamy na codzień daleko od siebie, mamy osobne konta, oficjalnie kasa jest wspólna i myślę, że po ślubie nic się nie zmieni. Wydatki planujemy razem. Chociaż mój narzeczony ma jednak wciąż taki sposób myślenia, że to mężczyzna powinien dbać o kobietę i zapewnić jej pewność finansową, więc rzadko pozwala mi płacić za coś "dla nas" (np. rzeczy do domu, duże zakupy), takie męskie ego. Mam nadzieję, że jak już zamieszkamy razem na dobre po ślubie, to wezmę na siebie część typowo domowych wydatków. Z resztą chcemy wynająć większe mieszkanie, więc właściwie on będzie musiał się na to zgodzić, mimo ego :) Natomiast nie ma problemu jeżeli ja sama coś kupuję bez niego, ale na przykład dla niego. Jednak głosem rozsądku, mówiącym "nie, to jest za drogie" zdecydowanie jestem ja.

Znam takie małżeństwo, które ma podpisaną intercyzję i po prostu rozlicza się między sobą co do złotówki, dla mnie to jest jakaś masakra...

• (26.06.2010 - 12:25)

Z tym rozliczaniem co do złotówki to faktycznie przesada... U nas każde ma swoje pieniądze a wspólne wydatki jak nazwa wskazuje są wspólne.

• Podgląd pary ślubnej
    (30.06.2010 - 12:19)

kazdy moze miec swoje zdanie;p

Ten post edytował Śliczna712 30.06.2010, 21:28
  • (30.06.2010 - 14:43)

Śliczna712 uważam,że wcale bez sensu takie podejście jest jak można wyjśc za mąż tylko dlatego że ktoś ma więcej kasy szok!

• (01.07.2010 - 23:52)

Nie wyobrażam sobie,żeby S.ciągle kontrolował mój portfel. Oszalałabym normalnie! Decyzje podejmujemy razem,te finansowe,ale też każde z nas może swobodnie dysponować swoimi zaskórniakami.

• (04.07.2010 - 12:25)

mamy osobne konta bankowe ale pieniądze wspólne. Jak idziemy na zakupy to płaci on albo ja i tak na zmianę. Nie mamy z tym problemu.

• (04.07.2010 - 20:30)

Dokładnie. Płaci to z nas, które akurat ma kasę na koncie lub kartę bardziej na wierzchu.

• (31.08.2010 - 22:14)

Do śliubu jeszcze trochę, ale pieniądzę będę trzymała ja, bo bałabym się co on może z nimi zrobić.

• (31.08.2010 - 22:17)

Księżniczka - nie masz zaufania do własnego mężczyzny ? Z tego co napisałam wywnioskowałam , że jest nieodpowiedzialny .

• (03.09.2010 - 17:19)

U nas więcej na koncie ma zazwyczaj mój K ja mam troche mniej, ale i tak kasę trzymamy razem.Nie ma tak,że nie mamy dostępu do swoich kont oboje znamy swoje piny i kiedy chcemy to z nich korzystamy.

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór