» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - RATUNKU!!!

Nie znaleziono strony produktu. Strona mogła zostać usunięta, lub wpisano nieprawidłowy adres. Zapraszamy do przeglądnięcia katalogu.
557Wyswietleń
12Odpowiedzi
12

• Podgląd pary ślubnej
    (19.09.2009 - 18:18)

Błagam o pomoc- jak przekonać przyjaciółkę, żeby odeszła od swojego męża? On ją maltretuje: bije i znęca się psychicznie. Nie wiem co robić, jak je wytłumaczyć, że nie może zostać z facetem, który ją poniewiera... Ona ma córkę i boi się ją stracić...

Jezu nie wiem co robić.. Mówić komuś z jej rodziny? czy od razu powiadomić policję???

• (20.09.2009 - 12:40)

Po pierwsze czy ona chce od niego odejsc? jak tak to ja bym jej przetłumaczyła zeby zrobila sobie obdukcje, zdjecia jak ją pobił, to potem są bardzo dobre dowody przy rozwodzie. a na siłe to nic nie da sie zrobic jak ona nie chce a dziecka spewnoscia nie straci bo skoro bije ją to sad moze uznac ze dziecko tez bedzie bite. no nie wiem jaka jest dokładnie sytuacja.

• (20.09.2009 - 13:20)

W takim ciezszym przypadku to chyba tylko rozmowa z psychologiem ich obojga ale on musi sobie zdawac sprawe ze taka sytuacja jednak nie jest zdrowa - moze ona sie juz tak boi ze nie jest w stanie z nim normlanie porozmawiac i jakos mu to zakomunikowac????

• (20.09.2009 - 17:44)

Hm... jak facet ją bije, maltretuje czy coś tam jeszcze - a ona (mając dzieci) nadal z nim siedzi... to przykro mi pyzo ale chyba ty jej nie pomozesz. Ona sama musi sobie pomóc. Musi zrozumieć że nie może tak żyć. I że musi odejść jesli będzie sama tego chciała. Nic na siłe nie zrobisz.

Tak to już jest. Mamy dobre zamiary chcemy dobrze a i tak całego świata nie naprawimy.

• (20.09.2009 - 22:21)

Pyza Ona sama musi zrozumieć ... inaczej nie odejdzie wiem coś o tym bo kilka lat temu byłam w podobnej sytuacji co Ty ... zawiadamialiśmy policję, jej koledzy rozmawiali z jej mężem ... nic nie pomogło ... aż sama zrozumiała ze nie moze się dawać tak traktować!!

• (21.09.2009 - 08:14)

Właśnie.. grunt to żeby sama do tego doszła... nic na siłe. Niestety.

• (21.09.2009 - 12:48)

yo nawet nie to ze nic na siłe tylko zobaczysz ona będzie go broniła będzie do niego wracała ... wszystko to kwestia psychiki

Ona sama musi zrozumieć że jest warta czegoś więcej ... jeślo go kocha będzie to bardzo trudne!!

• (15.10.2009 - 14:13)

Drogie Panie, z przemocą w rodzinie czasem wcale nie jest tak prosto. Ofiara takiej przemocy często jest tak zniewolona i zastraszona, że boi się nawet pomyśleć o odejściu.

Jeśli mogę coś poradzić, to proponuję Pyza, żebyś skontaktował się z fundacją Niebieska Linia.

www.niebieskalinia.pl To fundacja pomagająca ofiarom przemocy w rodzinie. Pracują tam osoby z dużym doświadczeniem. Może oni odpowiedzą Ci jak masz rozmawiać z przyjaciółką, może uda Ci się namówić ją na kontakt z fundacją.

Trzymam kciuki.

• Podgląd pary ślubnej
    (16.10.2009 - 15:57)

Popieram JUTI. Ona jest na tyle zastraszona,ze boi sie odejsc.Byc moze nie martwi sie tyle o siebie co o dziecko. Ale to wlasnie dla  dobra dziecka powinna odejsc, ono musi czuc sie bezpieczne, a poki co ani ona ani dziecko tak sie nie czuja.

• (31.08.2010 - 22:48)

Bez jej wiedzy nie dzwoń na policje, bo policja odjedzie a ona może mieć wtedy problemy. Kurcze trudna sytuacja...

• (01.09.2010 - 17:48)

Ja mam taką zasadę, że się nie wtrącam w życie innych... bo człowiek chce dobrze a później dostaje za to po d....

12

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór