» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Biały kolor na weselu zarezerwowany dla Panny Młodej

1628Wyswietleń
35Odpowiedzi
1234

• (03.12.2009 - 11:31)

mówi się, że założenie na ślub białej sukienki (jeśli nie jest się Panną Młodą) to największa gafa z możliwych bo ten kolor jest zarezerwowany dla najważniejszej tego dnia kobiety. że powinna wyrózniac się w tłumie.

pamiętam, że widzialam zdjęcie  i filmik na którym Młóda miala dość dość skromną, lecz piękną  suknie ecri a świadkowa strojną białą!! na początku myślałam, że to podójny ślub!!

także w jednym z seriali kryminalnych było zabójstwo na ślubie... zginęła matka Młodego... (ubrana w białą kreację do ziemi).  jak śledczy przychodzili kolejno to co chwile padało zdanie "nic dziwnego że ktoś ją zabił - założyła na ślub białą suknie"Surprised

co o tym myślicie?

• (03.12.2009 - 13:15)

Prawdą jest, że panie wybierające się na ślub i wesele powinny pomyśleć o ty jak same czułyby się gdyby na ich ślubie pojawiła się jakaś kobieta w białej lub ecru sukience.

Jest tyle fantastycznych kolorów do wyboru, że te dwa powinny zostć na prawdę zarezerwowane dla Panny Młodej. W końcu to jej dzień.

• (03.12.2009 - 14:06)

oczywiście kolor biały to tradycja bo to kolor czystości i niewinności i zgodzę się z Tobą że ,

powinnien być zarezerwowany dla Panny  Młodej. Kolor bordowy też ładny ,ale ciut za ciemnny do ślubu  szkoda że na rynku nie ma takich kolorów jak pudrowy róż z dodatkami białymi też by się nieżle prezentował, czy błekit jasny  to takie cukierkowe wdzięczne kolory i do każdej karnacji by pasowały. Bo tradycje też można zmienić.  

• (03.12.2009 - 16:46)

Dlatego coraz częściej widać Panny Młode w różnych kolorach sukien. Jesli Panna Młoda występuje w jakimś nietypowym kolorze sukni to powinna poinformować o tym zaproszone panie, a te powinny nie zakładać kreacji w tym kolorze.

Wtedy wszyscy będą zadowoleni.

• (03.12.2009 - 17:47)

tak właśnie powinno być,wtedy panna młoda będzie wyróżniać sie z gości weselnych.

I będzie ok!

• (04.12.2009 - 18:10)

Cieszę się, że mamy podobną wizję w tym temacie. ;-)

• (09.12.2009 - 09:34)

No i ja też tak myślę. O.

• (09.12.2009 - 14:43)

Charlstonku nie ma to jak dobitne potwierdzenie. O! ;-)

• (11.12.2009 - 15:12)

zdecydowanie kolor biały tylko dla Panny Młodej

ale byłam na 2 weselach gdzie starsza też miała sukienkę w bieli ... BA na jednym Panna Młoda miała suknie ecru a starsza białą to była masakra!!!!!!!!

• (19.12.2009 - 12:45)

Ja tez jestem za tym,że kolor biały czy ecry nawet jak goscie nie wiedza jaką bedzie mieć panna młoda powinny takich kolorów nie zakładać bo to jest jedyny taki dzień gdzie panna młoda może i musi być wyróżniona także pod względem ubioru.

• (29.12.2009 - 13:58)

Zdecydowanie :)

Panna Młoda ma zarezerwowany kolor sukni dla siebie i nikt na jej ślubie nie powinien pojawić się w tym kolorze.

1234

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

organizacja ślubu i weselaTelewizja ślubnafarmona kosmetykiperfumeriafilmy-wesele.plfotograf-wesele.plmiłość i seks