» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Kosztorys

5693Wyswietleń
69Odpowiedzi
1234567 »

• Podgląd pary ślubnej
    (24.05.2010 - 11:46)
    • OPŁATY KOŚCIELNE WYSTRÓJ,ORGANISTA,MSZA  650,00 zł
    • MIEJSCE ZA OSOBĘ W LOKALU                             150,00 zł
    • DEKORACJA SALI WESELNEJ                                 800,00 zł
    • OPRAWA MUZYCZNA + PPOPRAWINY                 4.000,00 zł
    • WIDEOFILMOWANIE                                          1.500,00 zł
    • FOTOGRAFIA                                                         800,00 zł
    • GARNITUR + inne dodatki                                  1.200,00 zł
    • SUKNIA ŚLUBNA I DODATKI                               3.000,00 zł *
    • OBRĄCZKI KLASYCZNE                                      1.000,00 zł
    • WIĄZANKA SLUBNA                                             100,00 zł
    • KWIATY DLA RODZICÓW                                     100,00 zł
    • DEKORACJA SAMOCHODU                                   150,00 zł
    • TORT                                                                   500,00 zł
    • CIASTA                                                                700,00 zł
    • KOSMETYCZKA, FRYZJER, MANICURE                   300,00 zł      
    •  ALKOHOL ,NAPOJE, OWOCE                            5.000,00 zł
    •  BIŻUTERIA ŚLUBNA,OBUWIE,BIELIZNA              400,00 zł
    • ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA                        200,00 zł

Mój kosztorys na dzień dzisiejszy wygląda tak. Nie wliczyłam w to prezentów dla gości i innych drobiazgów

A jak u Was sprawa wygląda??

Ten post edytował joannab885 24.05.2010, 11:50
  • (24.05.2010 - 19:04)

ło matko... aż mnie w środku zabolało na sam widok... ale dzięki, że dodałaś swój kosztorys, można sobie ustalić "widełki" chociaż...

A tak na marginesie... nie rozumiem idei wręczania gościom prezentów... dla mnie to zbędny wydatek, zważywszy na fakt, że większość par i tak wręcza pod koniec wesela zapakowane ciasta, dają też wódkę.

Po co wtedy wydawać kolejne pieniądze na tzw. "drobiazgi", migdały w lukrze czy inne takie. Wolałabym pieniądze przeznaczyć na kosmetyczkę albo smaczną kolację sam na sam z przyszłym mężem.

• (24.05.2010 - 19:12)

A jak najbardziej zamierzam przygotować dla gości pudełeczka z cukierkami, uważam to za bardzo miły gest, tymbardziej, że u mnie wódki nie bedzie, tylko drinki przygotowane przez barmana. Z ciastem jest ryzyko, bo może go po weselu po prostu już nie być.

Ja przygotowałam sobie wstepny kosztorys, w głównej mierze hipotetyczny i specjalnie ceny zawyżyłam na wszelki wypadek i muszę przyznać, że na razie mieszczę się w budżecie :)

Może jak już potwierdze więcej wydatków, to wtedy dodam kosztorys.

• (24.05.2010 - 19:49)

Hmm... z pewnością jest to miły gest - nie przeczę:)) Nawet bardzo miły:)

Chyba wszystko zależy od charakteru wesela.

• Podgląd pary ślubnej
    (26.05.2010 - 16:06)

guzikzpetelka moim zdaniem miło jest dać coś od siebie mam na myśli Parę Młodą. Ja z moim N zdecydowaliśmy się dać gościom upominki, ponieważ chcieliśmy mieć coś innego czego jeszcze w naszych rodzinach na weselach nie było.

• (27.05.2010 - 19:03)

Ja ogolnie planuj zmiescic sie w 30tysiacach, mam nadzieje ze jeszcze mi cos zostanie:)

• Podgląd pary ślubnej
    (28.05.2010 - 09:55)

ja tak samo:)

• (28.05.2010 - 12:19)

Ja dałam za kamerzyste 2900 zł, fotografa 1900, wiązanke 160 a garnitur kosztował nas 2100. A na początku myślałam, że wyjdzie mnie to jak w twoim kosztorysie :)

• (28.05.2010 - 12:35)

Patinka, bardzo dużo dałaś na kamerzystę i fotografa... Czyżby Warszawa? Chyba, że 3 kamery były..., a fotograf stworzył książkę ze zdjęciami lub robił reportaż z wesela.

• (28.05.2010 - 19:38)

Nie, nie Warszawa :) Kamerzysta drogi dlatego, że genialny i ma mnóstwo kamer, efekty lotów ptaka i wiele innych bajerów. Po prostu robi cuda. Kiedy ogląda się jego filmy to mój tata nawet płacze. Fotograf drogi dlatego, że robi albumy, sesje w różnych plenerach itd. Polecam obu!

• (28.05.2010 - 19:38)

Nie, nie Warszawa :) Kamerzysta drogi dlatego, że genialny i ma mnóstwo kamer, efekty lotów ptaka i wiele innych bajerów. Po prostu robi cuda. Kiedy ogląda się jego filmy to mój tata nawet płacze. Fotograf drogi dlatego, że robi albumy, sesje w różnych plenerach itd. Polecam obu!

1234567 »

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór