» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Nocnik.

501Wyswietleń
11Odpowiedzi
12

• (02.09.2009 - 21:30)

kiedy zaczac uczyc dziecko robic na nocnik i jak to umiejetnie robic zeby szybko nauczyc?

• (02.09.2009 - 22:05)

Jak najszybciej :) myśle, że 1,5 roku to taki w sam raz wiek :) poprostu niech chodzi po domu bez pampersa, odstawiaj na nocnik co 10-20 minut i powtarzaj że siusia się do nocniczka, z czasem samo zacznie kontrolowac mocz i wołac, że chce na nocnik :) gorzej z kupką niektórym dzieciom przychodzi to trudno, np sikaja do nocnika w wieku 2 lat a kupka dopiero w wieku 4...

• (02.09.2009 - 23:32)

a słuchajcie ja mam kolezanke jej corcia ma roczek i juz sama wola siusiu do nocnika ma taki kolorowy co jej spiewa i jak zrobi siusiu to jej to gra :D:D i ma radoche w ogole to dziecko jakies mądre jest:):) ma swoją koneweczke podlewa kwiatki zamiata podroko i w ogole :)

• (03.09.2009 - 09:44)

Rewelacja :) ale dziewczynki chyba tak maja :) córeczka mojej koleżanki też tak miała i w wieku 15 miesiecy chodzila do przedszkola bo nie potrzebowala już pampersów... ja bym się chyba zapłakała jakbym miała takie maleństwo dać do przedszkola... ale dziewczynkom wszystko przychodzi szybciej.

• Podgląd pary ślubnej
    (03.09.2009 - 17:40)

moja kuzynka siadała na nocnik już w 11 miesiącu. Ciocia rano po przebudzeniu sadzała ją na nocniczku i czekała aż mała się wysika:) także teraz jak Julia (ma 14 mies) chce siku to od razu woła 'sisi nana' i wiadomo, że chce na nocnik:)

i koniecznie trzeba być systematycznym- przynajmniej raz, dwa razy dziennie sadzać na nocniczek:) a potem chwalić dzidzię:)

• (05.09.2009 - 14:56)

tak tak piszcie przyda mi się :)

chciałabym jak najszybciej nauczyć małą korzystania z nocniczka :)

• (05.09.2009 - 18:54)

wydaje mi się ze jak ma 1,5 - 2 lat ciocia mówiła mi zeby nalac cieplej wody i posadzić dziecko na nocniczku

• (06.09.2009 - 22:11)

Moja córcia jedna i druga mając 1,5 roczku przestały w dzień urzywać nocniczka :)

• (10.09.2009 - 13:08)

Narazie to sadzam go na nocniku jak widzę że robi kupę.

• (26.02.2010 - 15:27)
    Moje doświadczenie rodzica podpowiada mi, że od roku życia dziecka można spokojnie uczyć dziecko samodzielnego załatwiania na nocniku. Niestety ta operacja wymaga bardzo wielkiej cierpliwości i konsekwencji. Na początku nie spodziewajcie się, że od razu dziecko będzie posłusznie siadać na nocnik, ale myślę, że tutaj najważniejszą rolę odgrywa przyzwyczajenie, tzn. wyrobienie w dziecku pewnego nawyku. Z czasem samo siada na nocnik i nawet się tego domaga. To oczywiście efekt końcowy, ale realny w prawie wszystkich przypadkach. Napiszcie jak wam idzie! Mój 1,5 roczny maluch już sam siusia, ale jeszcze trzeba za niego pamiętać, żeby go wysadzić na nocniczek.
  • (01.03.2010 - 15:45)

gdzieś słyszłąm ze można już uczyć dziecko jak zacznie siadać ... moja Gabi w sumie już sama siada ale jakoś jeszcze nie próbowałam ;) myślę zę bliżej lata będziemy próbować ;)

12

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór