» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Plusy mieszkania z teściową?

3464Wyswietleń
67Odpowiedzi

• (10.08.2010 - 16:10)

a są plusy mieszkania z teściową?? hmm

nie powiedziałabym, moi rodzice mieszkali z mamą mojego taty i połowe życie zjadła ich kłotnia i użeranie się z tą kobietą. pomimo że to moja babcia wydaje się obcą osobą...

jak byłam mała już mnie wnerwiała, tata postanowił gdy byli młodzi że zamieszkają w domu bo babcia predzej czy później zejdzie z tego świata, nikt tylko nie przewidział że ona żyje nadal i ma 90lat. Czasami są staruszki miłe, sympatyczne kochane, czego nie mogę powiedzieć o własnej babci. a odkąd przebyłam rozmowę z moja mamą i kiedy powiedziała mi co się działo kiedy mieszkali i kiedy mni ejszcze nie było to był istny koszmar. Sama osobiście chyba podłożyłabym trutkę. wszystko było mamy winą. To że chodzą na imprezy, wiadomo ze zawsze sie wypije, to winą mojej mamy było że tata sobie wypił, winą było to, że kwiatki zdechły, i była awantura. A kiedy się poklocili, to kiedy rodzice szli do pracy, babka nie napaliła w piecu, nie ugotowała im. generalnie istna jędza, a moja mama najgorsza!!

Nie wiem więc czy są jakieś plusy mieszkania w ogóle z kimkolwiek. tu nie odetniecie sie, tresciowa zawsze bedzie wiedziala kiedy jestes w domu. nie bedziesz ogła odsapnąc, a pewnie jeszcze jak nie bedziesz miala ochoty jrj odwiedzic srednio 5 razy w tyg to podejrzewam ze bedzie niezly lament, bo przecież macie do siebie tak blisko!!!!

• Podgląd pary ślubnej
    (12.08.2010 - 18:59)

Dużo zależy od harakteru człowieka....

• (12.08.2010 - 22:22)

zależy jakiego człowieka. Mało kiedy dopasowują się dwie obce sobie osoby. Ale jasne, może byc i tak że zostaną super 'kumpelami', życzę powodzenia

• (27.08.2010 - 18:01)

Zależy od teściowej, bo czasami to trudno jakiekolwiek plusy znaleźć. Może to, że Ci pomoże dzieci bawić.

• Podgląd pary ślubnej
    (30.08.2010 - 20:07)

no ja ze swoją przyszłą teściową rozumiem się lepiej niż z moją mamą.....i tak jest od początku czyli od czterech lat a już w pażdzierniku bede mówić do niej mamo...pozdrawiam

• (03.09.2010 - 17:02)

milazz w takim przypadku masz plusy mieszkania z teściową w innym czasami nie za dużo tych plusów się zdarza.

• (04.09.2010 - 13:59)

W moim przypadku jedyny plus to taki ze czasem ona gotuje. Nıe zebym nıe potrafıla ale gdy wracam zmeczona ostatnıa rzecza jest mysl o gotowanıu. Innych juz nıe zauwazylam ... na moje nıeszczescıe trafıla mı sıe nıepzla pedantka ... sama lubıe porzadek, nıe znosze balaganu,brudnych naczyn ıtp. ale w porownanıu z nıa to wychodze doslownıe na jakas brudaske. Jako przyklad np. jest 8 rano ona wstaje ı zaczyna czyscıc kuchnıe badz myc podlogı! albo 10 razy w cıagu dnıa odkurza. Jakby bylo malo wpada do mojej ı meza sypıalnı ı bach do mojej szafy zbıera rzeczy do pranıa, wchodzı o 9 z mopem badz budzı nas ı mowı ze pora na sprzatanıe! jak sıe sprzecıwıe to patrzy sıe na mnıe jakbym nıewıadomo co zrobıla natomıast moj maz zawsze powtarza ze kupımy domek za rok ı sıe to skonczy- narazıe musımy byc jej wdzıecznı ... tylko cıekawe jak wspomne ze moı rodzıce nas zawsze zapraszaja to gada ze jego mama jest sama ı lepıej jak bedzıemy przez ten rok u nıej. Jakby sıe mnıe ktos zapytal czy mıeszkanıe z tescıowa jest komfortowe mowıe NIE przez wıelkıe N. Juz nıe wspomınam o tym ze zawsze czeba sıe ogranıczac w sprezczkach ... czasamı to az mam ochote wyjsc sama z sıebıe w nerwach ale oczywıscıe trzeba sıe powstrzymywac bo mamusıa w domu ...rano nıe moge wyjsc w samej bıelıznıe czy koszulce nocnej, nawet pocalunkı musza byc kontrolowane.  Na dluzsza mete ıdzıe zwarıowac. No ı to tylko kılka przykladow. Od wczoraj zaczelam namawıac mojego lubego o przeprowadzce ı mam nadzıeje ze mı sıe go w koncu uda namowıc. Pozdrawıam ı odradzam mıeszkanıa z 'mamusıa' meza badz chlopaka  ;)   

• Podgląd pary ślubnej
    (23.09.2010 - 12:19)

nie przesadzajcie:P plusy mieszkania z rodzicami:

• rachunki dzielicie na dwie części
    • ma kto przypilnować dziecka
    • możecie wyjśc na impreze
    • ma kto obiad ugotowac jesli Ciebie w domu nie ma
    • nie trzeba calego domu prowadzić samodzielnie

ja np liepiej odgaduje sie z tesciowa niz z wlasna mama i wiem ze gdybysmy mieli mieszkac z moimi rodizacmi nie byloby kolorowo. Ale z tesciami to zupelnie co innego. Jasne ze kiedyś moze się zdarzyć tak ze sie poklocimy bo kazde z nas ma sowje podejscie do sprawy swoje priorytety i w ogole ale trzeba być czlowiekiem i rozmwaic z tesciami ludzkim glosem to i oni będą do nas ludzkim glosem przemwaic:) wiem ze moze ejstem idealistką ale znam swoją przyszla tesciowa i tescia i oni sa na prawde na wage zlota. Choć tesciowie mojego przyszlego męża (moi rodzice) to typowi tescioiwe z dowcipów;D ale moi tesciwoie to pewnie takie perełki, białe kruki???;D

• (28.09.2010 - 11:49)

ojjj kochane dziewczyny, niestety zgadzam się z większością z Was.... NIE MA plusów mieszaknia z teściową! a plusy typu-przypulnuje dziecka tez jakoś do plusów bym nie zaliczyła. są teściowe,które uważają, że dziecko wychowuje matka i ona reki do tego nie przyłoży. zresztą chyba nikt nie lubi się prosić o pomoc, a już tym bardziej gdy widać, że zostanie na godzinę czy 2 z dzieckiem to dla teściowej przymus.

odradzam wszsytkim mieszkanie z teściową. ja nie mieszkam i jestem zadowolona!

• Podgląd pary ślubnej
    (28.09.2010 - 12:18)

no cóż:) powiem Wam czy u mnie co się zmieniło po  ślubie w tej kwestii:)

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór