» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Ślimaki - prosze o pomoc

251Wyswietleń
8Odpowiedzi

• (19.07.2010 - 03:01)

Wiem że temat zupełnie nieślubny, ale pod dział "Nietypowe problemy i pytania" jak najbardziej podpada.

Mam straszny problem ze ślimakami w moim ogródku:/ Zeżerają wszystko co zielone-oczywiście oprócz trawy. Nie przeszkadzają im nawet obecne upały. Probowałam już chyba wszystkich możliwych sposóbów:(:(

Może Wy znacie jakiś domowy sposób na rozprawienie się z tymi potworami?? Błagam o pomoc i ratunek dla moich roślinek;(

• (28.08.2010 - 13:47)

U nas jest takie mnóstwo ślimaków, że solenie nie pomaga. Rodzice kupują najtańsze piwa, one się do niego schodzą i potem je czymś zabijają, ale czym to nie mam pojęcia;)

• (30.08.2010 - 01:59)

Pułapkę z piwem też ostatnio robiłam... Chyba ich nie trzeba zabiajć bo wyglądały na nieżywe:D Ale jednak mało wydajne takie pułapki musiałabym mieć ich nie wiem ile założonych:(

• (02.09.2010 - 16:55)

Ja bym przeszla sie do ogrodniczego i jednak kupila jakis specjalistyczny preparat.

• Podgląd pary ślubnej
    (02.09.2010 - 23:09)

Coyotku najlepiej pozbawić ich zacienionych miejsc, zarośli i innych takich miejsc, to same sobie pójdą, bo słoneczko będzie je wysuszało. Jeżeli to jest niemożliwe, to niestety ale musisz zastosować drastyczną metodę i je mordować, np. przy użyciu motyki.

Ten post edytował Damaqelle 02.09.2010, 23:10
  • Podgląd pary ślubnej
    (03.09.2010 - 14:37)

Moi rodzice kupują taki preparat ślimax i obsypują tym tuż za płotem wokół ogrodu. Ślimaki do tego ciągną ale jak na to wejdą to je to zabija. Są jeszcze podobno inne preparaty o podobnym działaniu ale znam tylko ta nazwę.

• (03.09.2010 - 15:03)

Ja bym je pozbierała i troche niestety potorturowała dla niektórych ale to pomaga zawiązała w siatke foliową i do kosza.

• (07.01.2011 - 17:49)

Ja winniczki to pozbierac i zjeśc:) ja tak robię:) albo można je sprzedawac:)

• (10.01.2011 - 21:29)

Nie wszędzie już skupiją;D

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór