» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Przeniesienie przez próg - w jakim celu?

2736Wyswietleń
45Odpowiedzi
12345

• Podgląd pary ślubnej
    (07.09.2009 - 22:07)

Czy pan młody musi przenieś młodą przez próg? Jak tego nie zrobi to wiąze się coś z tym ?

Wiadomość od Moderatora: 2 zdania a tyle literówek... ;). Poprawiona nazwa tematu - niekoniecznie wskazywał na problem zawarty w wypowiedzi.
    Ten post edytował admin 08.09.2009, 09:01
  • Podgląd pary ślubnej
    (07.09.2009 - 22:14)

ten wątek powinien trafić do przesądów... bo tak naprawde nie ma innej odpowiedzi, jak : że to przesąd. Może Cię przenieść, ale nie musi....

• (07.09.2009 - 22:20)

Nie ktore te fora sa tak oczywiste ze szok ;] nie dlugo powstanie czy moge zalozyc rozowe majtki pod suknie slubną :D:D

• Podgląd pary ślubnej
    (07.09.2009 - 22:24)

zgadzam się... ale cóż- konkurs nie zabrania zadawania takich pytań..

• (07.09.2009 - 22:33)

A zebys wiedziała :) to co zakladamy takie forum hihihi ;)

• (08.09.2009 - 08:56)

Niczego się nie zabrania, ale jak użytkownik o coś pyta to może mu najpierw pomożemy, a nie obrzucamy od razu błotem? Moderowanie zostawcie administratorowi jeżeli uważa, że wątek ten się nadaje do przenieseienia to tak będzie. Wg mnie ten wątek jest na tyle istotny, że można by było z tego stworzyć osobny temat.

Przypominaja mi sie sytuacje na innych forach gdzie ktoś o coś pyta, a armia ludzi odpowiada - eeeeee, sprawdz sobie w google... nie pytaj, sam sobie poszukaj - CO TO JEST ZA POMOC? Forum jest po to żeby sobie nawzajem pomagać, więc POMAGAJMY sobie! :)

Ja sam z chęcią posłucham czy ktoś coś takiego praktykuje (czy po prostu panna młoda została przeniesiona na weselu)? Skąd to się wzieło... i w sumie po co to się robi...

• Podgląd pary ślubnej
    (08.09.2009 - 09:20)

według tradycji pan młody przenosi młodą przez próg by ułatwić jej wejście w nowy etap w życiu. tak słyszałam

mój mąż przeniósł mnie przez prób w lokalu a potem w naszym domu:)

• (08.09.2009 - 10:00)

jak nie chcesz by Cię mąż przenosił to nie musi :) ja na początku nie chciałam - bo mam jakiś uraz do podnoszenia ... ale i tak mnie mąż przeniósł przez próg lokalu ...

mój brat miał trudniej bo miał do pokonania 34 schodki ale wytrwał ;) miał ułatwione zadanie bo jego żona to filigranowe maleństwo ;)

• (08.09.2009 - 13:10)

zgadzam się z akrlita to zalezy od Ciebie, mnie mój przenióśl w końcu miło jest jak któś nosi Cie na rekach

• (08.09.2009 - 16:05)

ten przesąd mówi o tym , że przeniesienie jest o po , aby pannę młodą nie ogarnęły złe moce czy duchy coś w tym stylu

• (08.09.2009 - 22:57)

A ja wiem, ze poprostu się tak robie ale w jakim celu? Nigdy chyba o tym nie myślalam :) Mój cały czas mnie nosi na rękach bo kruszyna ze mnie :):)

12345

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór