» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Z welonem czy bez?

5095Wyswietleń
121Odpowiedzi

• (02.11.2009 - 22:23)

co Was wzięlo na taki temat.I tak każda założy lub nie to co będzie chciała...raczej najważniejszy powinien być fakt wiązania się z ukochaną osobą a nie to co masz na sobie...

ja nie miałam welonu i jakoś z tego powodu nie jestem mniej szczęśliwa

• (09.11.2009 - 13:37)

Ja miałam welon, mimo, że wcześniej nie chciałam go mieć.

;-)

Ale na przymiarce jak dobierałam dodatki zobaczyłam welon, w którym się zakochałam i który idealnie dopełnił całość stroju i wzięłam go!

Ale rudens ma rację. Najważniejsze żebyśmy tego dnia były szczęśliwe, że wkraczamy w nowy, cudowny okres w życiu u boku ukochanego!

• (12.11.2009 - 14:02)

Jeśli już to bez welonu. Podobają mi się woalki. Welon jest troche tandetny. Laughing

• (12.11.2009 - 15:08)

Zależy jaki welon wybierzesz i jak go upniesz.

• (14.11.2009 - 14:23)

a ja Wam powiem że miałam welon ale niestety cały czas mi przeszkadzał w zabawie i teraz patrząc z perspektywy czasu zrobiłabym tak jak eta_. bez welonu też się pieknie wygląda ;)

moja bliska koleżanka wychodząc za mąż a raczej biorąc już tylko ślub kościelny (cywilny był wcześniej ze względu na dziecko) welonu nie miała a na oczapiny siostry przygotowały jej atrape welonu i też miała czym rzucać ;) a bez welonu wygladała przepieknie, we włosach miała wpięte różyczki

• (15.11.2009 - 18:34)

welon jak juz wczesniej ktos wspomnial to symbol, ktory jakby nie bylo dopelnia calosci.. osobiscie nie wyobrazam sobie zeby go nie zalozyc,a moja mama sie smieje.. ze niby dlatego,ze zlapalam juz trzy oczepinowe welonow mi wystarczy :P

dla mnie jednak welon dodaje kobiecosci pannie mlodej, i ani ciaza, ani wczesniej urodzone dziecko, ani nawet wspolzycie przedmalzenskie nie przekresli tego :)

a obecnie to widzialam nawet panny mlode ktore szly do oltarza w wytwornych kapeluszach :P

no ale wszystko jest dla ludzi i kwestia gustu.

Ten post edytował BartekIKarolina 15.11.2009, 18:35
  • (16.11.2009 - 11:35)

ja jestem tradycjonalistką i chciałaym mić welon. to tak ladnie wygląda :)

• (16.11.2009 - 11:42)

Co myślicie o kapeluszach?

Ostatnio mojej przyszłej małżonce wpadł taki pomysł...

• (16.11.2009 - 11:44)

Welon jest dopełnieniem całego stroju. Tak jak nie wyobrażam sobie pana młodego bez krawatu czy musznika, tak nie wyobrażam sobie panny młodej bez welonu.

Oczywiście kwiaty we włosach też pięknie wyglądają, ale jednak welon zakłada się w życiu tylko raz.

• Podgląd pary ślubnej
    (16.11.2009 - 12:46)

Popieram Kasię- obecnie welon to tylko kwestia gustu. mało kto zagłębia się w jego symbolikę. Nie oceniam, czy to dobrze, czy źle, ale tak jest. Ja osobiście chcę mieć welon, bo w końcu to jedyna okzaja w życiu, żeby go założyć :) A na weselu, kiedy juz go zdejmę, zamierzam na miejsce welonu zalożyć jakiś subtelny diadem.

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

organizacja ślubu i weselaTelewizja ślubnafarmona kosmetykiperfumeriafilmy-wesele.plfotograf-wesele.plmiłość i seks