Witam serdecznie,
wypowiem się niejako z drugiej strony "lady". Wprawdzie już alkoholem nie handluje, ale wielokrotnie zdażało mi się wybierać coś na wesela dla klientów. Wódek w Polsce jest wiele ale tylko część jest dobra. Ja polecam te robione o dziwo z ... ziemniaków. Luksusowa lub Chopin. Ta druga jest bardzo droga, ale bardzo dobra. Luskusowa jest nieco tańsza a jakość świetna. Oczywiście dosknoałe są wszystkie wódki super-premium na czele z Belvedere. Należy unikać wszelkich "złotych strzałów" czyli wódki sprzedawanej na lewo - nic dobrego z tego nigdy nie wynika. Przy kosztach całego wesela oszczędność jest niewielka a ryzyko zatrucia spore.
A faktycznie najlepiej zmienić wódkę na wino, wówczas kontrola nad goścmi jest większa a i poziom zabawy nieco wzrasta... ;-)). Wino tylko wytrawne bez dodatków cukru jak w półsłodkich czy półwytrawnych. To po takich winach boli głowa następnego dnia. Udać się do sklepu specjalistycznego lub internetowego - ja mogę polecić np. www.salute.pl albo www.dekanter.pl gdzie z pewnością Wam dobrze doradzą.
Pozdrawiam i powodzenia,
ja ten problem będę miał za jakiś rok...