» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Kiedy na kursy przedmałżeńskie?

4205Wyswietleń
27Odpowiedzi
123

• (06.04.2009 - 11:46)

witamy:)

Kiedy powinno rozpocząć się kursy/katechezy przedmałżeńskie? jak to w ogóle wygląda?

• Podgląd pary ślubnej
    (06.04.2009 - 12:10)

katechezy przedmałżeńskie to cykjl 10-12 spotkań, przeważnie odbywających się raz na tydzień. Czyli takie katechezy trwają 3 miesiące nawet Laughing a do tego dochodzą dni skupienia i spotkania indywidualne w poradni rodzinnej, więc jest tego trochę,...

• (07.04.2009 - 14:13)

my mamy ślub w październiku, ale już wybieramy się na te dłuższe spotkania - lepiej mieć je zrobione nieco wcześniej, niż potem ze wszystkim gonić Laughing

• (07.04.2009 - 15:05)

a co to są te dni skupienia?

• Podgląd pary ślubnej
    (09.04.2009 - 11:26)

dni skupienia - przynajmniej w diecezji rzeszowskiej to spotkania narzeczonych w ośrodku rekolekcyjnym w Przybyszówce. W sobotę i niedzielę odbywają się różne prelekcje na temat etyki, małżeństwa, rodziny. Jest masza, spowiedź dla narzeczonych... Ogólnie dla kogoś, kto idzie się czegoś dowiedzieć, to dni skupienia są naprawdę ciekawe. Bo jeśli ktoś idzie tylko po to, żeby 'odbębnić' swoje to i tak nic z tego nie wyniesie....

ja osobiście polecam wszystkim uważne słuchanie - można lepiej poznac drugą osobe i podczas różnych ćwiczeń jeszcze bardziej zbliżyć się do siebie!!!

• (14.04.2009 - 08:26)

chyba od dekanatu zależy, jak wyglądają te kursy i inne spotkania - moja znajoma z Łodzi nie musi chodzić na jakies dni skupienia tylko ma spotkania w poradni i nic poza tym...

• (15.04.2009 - 14:31)

z tego, co piszecie to te kursy/katechezy/spotkania to całkiem fajna sprawa jest Smile

• (17.04.2009 - 23:12)

ja mialam 3 spotkania z ksiedzem na plebanii i jedno z pania ktora uczy jak uzywac termometra w antykoncepcji. jakbym musiala 3 miesiace chodzic na te spotkania to watpie zebym dla radeFrown

• Podgląd pary ślubnej
    (24.06.2009 - 20:48)

nic strasznego:)

• Podgląd pary ślubnej
    (24.06.2009 - 20:53)

na takie spotkania nie chodzi się co miesiąc:)ja prowadziłam kalendarzyk 1mies i miałam w tym czasie 3 spotkania, więc miałam zrobiony jeden wykres i było ok...

• Podgląd pary ślubnej
    (24.06.2009 - 21:02)

nasz kurs składał się z 10 spotkań po 3 godziny co tydzień, wiem to brzmi strasznie, ale zapewniam Was, żes to nie był zmarnowany czas. Spotkania prowadziła para małżeńska z 30-to letnim stażem, siostra zakonna( na codzień pracująca z małżeństwami ktore nie mogą mieć dzieci) oraz niesamowity ksiądz ( tzw z powołania :)) nie mogę zdradzać szczegółów metody prowadzenia nauk ale naprawdę pomogły one mnie i mojemu narzeczonemu bardziej zrozumieć siebie nawzajem oraz samych siebie indywidulanie, nauki zakończyły się mszą w intencji par uczeszczających na spotkania, wychodziliśmy przed ołtarz gdzie błogosławiło nam 3 księży także próba generalna znakomita:) polecam naprawdę szczerze :) ps:dla zainteresowanych służe namiarem na te nauki odbywają się one w Wawie. :)

123

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór