» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - "Mama młoda" z welonem?

2154Wyswietleń
75Odpowiedzi
12345678 »

• (08.07.2010 - 18:20)

Od dłuższego czasu trapi mnie jedna sprawa - pokazałam moją suknię teściowej. Ochów, achów mnie bylo konca dopoki.... nie pokazalam welonu. - niech Pani spojrzy jak ślicznie pasuje do tej sukni! - no ładnie, ładnie. AALE... wiesz co Aniu? Masz juz dziecko i.. NIE MOŻESZ IŚĆ DO ŚLUBU Z WELONEM...!

jestem tradycjonalistką, ale nienawidze ograniczeń przez tradycję. od zawsze marzyłam o welonie, bardzo mi się to podoba. a po słowach mojej teściowej boję się, ze ludzie będą na mnie krzywo patrzec. a Wy co o tym sądzicie? Powinnam posłuchć teściowej, czy postąpić tak, jak sobie to wymarzyłam...?

Ten post edytował 09.03.2011, 10:35
  • (08.07.2010 - 18:37)

To jest Twój dzień! Masz prawo mieć ze włosach co tylko chcesz, welon kwiatka, czy co tam jeszcze:) Welon to symbol czystości, czyli tak naprawdę co druga z nas nie powinna go mieć na swoim ślubie...Takie jest moje zdanie;) pozdrawiam

• Podgląd pary ślubnej
    (08.07.2010 - 18:49)

a idz Ty! Zrób jak Tobie wygodnie a nie komuś innemu! Pozatym do ślubu bez welonu idzie się jak juz byłaś zamężna.. Dziecko nie ma żadnego znaczenia.

• (08.07.2010 - 21:45)

po prostu sie martwie ze caly sztab moherów bedzie na mnie patrzył jakbym ojca gazetą zatłukła....... a ja po prostu zawsze o tym marzylam. i na tą chwilę nie wyobrazam sobie mojej sukni bez welonu. chocby takiego króciutkiego :)

poza tym inna sprawa jest taka, ze dziecko mam z mezczyzna ktorego kocham i za ktorego wychodze, a nie z kims tam...

• (08.07.2010 - 21:51)

To jest Twój dzień i prosze Cię zakładaj welon i nie patrz na to co będą gadać. ja słyszałam że kobiecie która ma dziecko nie wypada iść do kośćioła w białej sukni bo niestety biel jest kolorem czystości i przeznaczona dla dziewic..... hahahah i czy ktoś sie trzyma tej zasady?

• (08.07.2010 - 21:54)

Ja bym sie nie przejmowała gadaniem teściowej,przecież teraz laski z brzuchami biorą ślub w białych sukniach i w welonach i nikogo to już nie oburza. To nie te czasy kiedy biel i welon oznaczały całkowitą czystość. To Wasz dzień i to wy powinniście decydować o tym jak będzie wyglądać :) 

Ten post edytował 15.08.2010, 21:35
  • (09.07.2010 - 10:32)

Zdecydowanie zakładaj welon!!!! Nie mam wątpliwości. Nawet jak mohery pogadają, to potem i tak przerzucą się na inny temat. A jak do ciebie jakaś z takim tekstem wyskoczy to powiedz: "Liczy się czystość sumienia i miłość a nie czystość ciała."

• (09.07.2010 - 10:38)

"Liczy się czystość sumienia i miłość  a nie czystość ciała"... zapamiętam i napiszę to sobie na czole :D dzięki dziewczyny, dodałyście mi odwagi.

• (09.07.2010 - 10:47)

Nie ma sprawy. PAmiętaj, że to Twój dzień i Twojego przyszłego męża. Żadne gadanie starych kwok nie ma prawa Ci go zepsuć. Rób tak, jak sobie wymarzyłaś!!!

• (09.07.2010 - 10:59)

Nie mart wię zawsze coś powiedzą. Ja mam np. taka sytuację:

ja mam 24 lata, a mój chlopak 31, no i mieszkamy na wsi. Na przeciwko niego mieszka jego kolega którego zeswatał z taką dziewczyną i oni są już małżeństwem, ale ona ma zawsze coś do powiedzenia na temat T. pyta się mnie np. ile zarabia tomek jako nauczyciel a ile jako radny, wie o której do domu wraca i mni po tem zdaje sprawozdanie z tego, ale to jeszcze nic bo ostatnio pytaliśmy się jej męza o nr tel. do masarza (bo my chcemy mieć własne wyroby), na drugi dzien ona już była u mnie na kawie i prawiła mi kazania, że jestem za stara żeby iść w białej sukience i weloni (dodam że ona jest z mojego roku i tylko że brali ślub 2009r.) Moim zdanie nie ma się czy mprzejmować zawsze jakiś dziwak się znajdzie, trzeba to brać na śmiech. Ja na początku też to przeżywałam, ale teraz olałam to bo dlamnie jest najważniejsze ze mnie T. kocha i nie ogranicza.

• (09.07.2010 - 11:13)

Eleni, to niezłą masz sąsiadeczkę!!! Weź jej kiedyś powiedz coś do słuchu, ale tak na zasadzie, że niby nic złego na myśli nie masz i do niej też nic nie masz.

12345678 »

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór