» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Obowiazki świadkowej...

4705Wyswietleń
35Odpowiedzi
1234

• (12.07.2009 - 11:41)

W tym roku ślub bierze moja siostra, a ja pierwszy raz w życiu będę świadkować .Jakie sa moje obowiązki :)

• (12.07.2009 - 11:49)

hmmm na pewno musisz ją wspierać :) wybór sukienki, ewentualne inne załatwianie typu sala-jeśli Cię poprosi.

a na samym ślubie to musisz instruować gości jesli przyjadą pod dom [niektórzy chwała Bogu jadą od razu pod kościół,  mnie bedzie busik co zbierze gości i też wprost pod kościół, nawet jakby chceli do mnie]

świadkowie zanoszą do zahcrystii te wszystkie dokumenty odnośnie pierwszej spowidzi itp [choc nie wiem kiedy tzn przed mszą, ale to chyba biegiem:) bo przecież oni wchodzą zaraz za państwem mł]

świadek na weselu polewa,ale oboje pilnujecie by orkiestra dobrze grala, by wszyscy byli zadowoleni, by kierowca nie pil ;)

u mnie moja siostra też mi światkuje, więc pomaga mi przy niektórych rzeczach [choć większosć robie sama],ona też będzie musiała wyprowadzić pieska mojego przed ślubem, a co ;p hehe

• (12.07.2009 - 12:21)

dziekuję za wypowiedź:)

• (12.07.2009 - 13:46)

oganizacja panieńskiego keśli taki plaujecie, dbanie o alkohol na stołach wraz ze świadkiem, pomoc pannie młodej i dostarczenie dokumentów  do zakrystii , odbieranie prezentów

• (12.07.2009 - 13:56)

świadkowa ubiera młodą w suknie, daje cukierki na bramach dla dziecieków (świadek flaszki dla dorosłych) trzyma wiązanke młodej w kościele podczas przysięgi. odbiera kwiaty podczas życzeń, poprawia make-up młodej, uczestniczy w oczepinach, pomaga młodej i jest przy niej na każdym kroku. Ma mega wielką toprebke w której sa wszystkie niezbędne rzeczy panny młodej które a nóż-widelec akurat się przydadzą :P

Pamietajcie zeby wybrać taką swiadkową zeby nic jej nie "zaszkodziło" i zeby trzymała pion całe wesele. ;)

• (12.07.2009 - 14:38)

a ja myslalam ze pan mlody daje flaszki na bramach a pani mloda cukieraski dzieciom .

tzn na jednej bramie tak widzialam ;]

• (12.07.2009 - 14:51)

tez tak mozna. ale wydaje mi sie że młodzi powinni mieć wolne ręce do zbierania gratulacji i kwiatków :):)

• (12.07.2009 - 15:27)

martitkaa84 - u nas bram sie nie zdarzają . :) na szczęście

• (12.07.2009 - 15:59)

na szczęście są bramy. Tradycja i przesąd ze jeśli ktoś nieznajomy złoży życzenia parze młodej to wróży im lepsze życie :):)

• (12.07.2009 - 22:38)

z tymi bramkami to czasem już lekka przesada. ostatnio spod kościoła wszyscy goście wyjeżdżali 30 minut bo dzieciaki ustawiły 10 bram i od każdego z gości chcieli kase.

• (12.07.2009 - 22:53)

noo w takich przypadkach to jest uciażliwe ;/   Ale jesli sąsiedzi dla frajdy i dla flaszki robią to ok. No i to jest jakas atrakcja dla nich no i dla młodych miłe. Fajnie pozniej powspominać :)

1234

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór