» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Przysięga małżeńska

3738Wyswietleń
29Odpowiedzi
123

• (24.08.2009 - 12:34)

Jak wspominacie swoją przysięgę małżeńską? Czy to była standardowa przysięga, czy może coś innego (wymyślonego)? tj. np:

"Ja.......,biorę sobie Ciebie.........., od czasu do czasu,na siebie, żeby ci dobrze było, pieniądze żebyś wszystkie oddawała,dobrze gospodarzyła, dużo dzieci urodziła i szczęśliwa ze mną była."

"Ja.......,biorę sobie Ciebie......... za męża, żebyś mało spał,rano,w południe i w nocy i po północy, mnie kochałi na resztę godzin jeszcze siły miał."

• Podgląd pary ślubnej
    (24.08.2009 - 13:45)

dobre całkiem niezłe. hahaha

• (25.08.2009 - 08:54)

Miałam taki pomysł żeby napisać własną przysięge. Tak własnymi słowami. Wydaje mi się do romantyczne i takie NASZE

Ja pewnie poradziłabym sobie z tym bez problemu, gorzej z moim ukochanym A. który twierdzi że nie jest zdolny napisać nic więcej poza listą zakupów. Smile

• (25.08.2009 - 15:12)

No Martyna niezła ta przysięga, kurczę jacy pomysłowi potrafią być ludzie............O_o

Może i my też coś sami ułożymy, byłoby super:D:D

• Podgląd pary ślubnej
    (25.08.2009 - 22:06)

w naszym kościele katolickim nie można mówić innej przysięgi niż ta 'klasyczna' bo inaczej ślub byłby nieważny...

ale samą przysięgę wspominam bardzo przyjemnie - mąż bardzo się wzruszał co sprawiło, że i mi nogi się ugięły:/

• (26.08.2009 - 08:16)

wszystkie takie "nowe" zwyczaje weselne bierzemy z zagranicy.... bo to tam przeważnie młodzi sami piszą dla siebie przysięge. To jest ok, można przelać na papier a pozniej powiedzieć ukochanemu paarę miłych słów... osobiście jeśli u nas możnaby było coś takiego zrobic chyba bym się nie zdecydowała. bo to samo można powiedzieć swojemu mężowi tylko w cztery oczy.

• (26.08.2009 - 10:01)

Eh. A mi się pomysł z przysiega hand-made podoba. To takie... Ładne :)

• Podgląd pary ślubnej
    (26.08.2009 - 10:08)

Mnie też się taki pomysł podoba...i nawet myśleliśmy nad takim rozwiązaniem z narzeczonym...ale faktycznie w polskim kościele to nie przejdzie...

• (26.08.2009 - 10:09)

Bosh.... te kościoły to mnie już czasami dobijaą.

• Podgląd pary ślubnej
    (26.08.2009 - 10:12)

Nie tylko Ciebie...

• (26.08.2009 - 11:11)

No właśnie w polskim kościele to nie przejdzie. A szkoda...

123

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór