» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Cesarskie cięcie

447Wyswietleń
11Odpowiedzi
12

• Podgląd pary ślubnej
    (16.02.2010 - 14:53)

jeżeli na naszym forum są mamy, które mają ten zabieg za sobą, to bardzo JE proszę o podzielenie się swoimi przeżyciami i doświadczeniemi.

już teraz wiem, że czeka mnie ceseraka...i szczerze przyznam, że wzbudza to we mnie wiele obaw :(

Ten post edytował nemi 18.02.2010, 10:24
  • Podgląd pary ślubnej
    (17.02.2010 - 15:05)

Czemu wydali Ci taką opinię, może za szybko to zrobili .............. i wyszstko wyjasni się w dalszym czasie. Nie trzeba się jednak bać :)

• Podgląd pary ślubnej
    (18.02.2010 - 08:20)

Niestety jest to już pewne...i się nie zmieni...

Jakieś 7-8 lat temu miałam poważną operacje kręgosłupa, mam na stałe implant.

Pani doktor już na piewrwszej wizycie powiedziała mi, że to jedno z głównych wskazań ortopedycznych to kierowania na cesarskie cięcie.

naturalny poród w moim przypadku mógłby zagrażać życiu zarówno mojemu jak i dziecka, albo skończyć się ciężkim kalectwem.

Ten post edytował nemi 18.02.2010, 12:48
  • (18.02.2010 - 12:00)

bedzie dobrze:) moja mama miała 2 cesarki i czuła sie dobrze:) i psychicznie i fizycznie, wiadomo na poczatku troszke ja szarpało.. ale szybciutko doszla do siebie:) 2 kolezanki tez po cesarce juz rok jedna, druga 2, i chca nastepne dzieci, natomisat zauwazylam takie zjawisko ze moje kolezanki rodzace silami natury nie chca slyszec o 2 dziecku na dzien dzisiejszy juz wcale... chyba ze za 10 lat:) takze mysle ze nie bedzie tak zle:))

powodzenia!

• Podgląd pary ślubnej
    (18.02.2010 - 13:54)

Dzięki!

Wiadomo, że zarówno naturalny poród jak i cesarskie cięcie mają wiele + i - oraz swoich zwolenników i przeciwników.

W dzisiejszych czasach niektóre kobiety nie wyobrażają sobie porodu w żaden inny sposób jak przez cesarskie cięcie i same o nie proszę, bo uważają że w ten sposób doznają mniej bólu i się tak bardzo nie namęczą. oczywiście w Polsce cesarka na życzenie jest możliwa tylko w prywatnych szpitalach.

Muszę być dobrej myśli...zresztą nie mam wyboru :)

Ten post edytował nemi 18.02.2010, 13:54
  • Podgląd pary ślubnej
    (01.03.2010 - 17:26)

Cieszę się, że wiem o konieczności wykonania u mnie cesarskiego cięcia niamalże od samego początku, dzięki temu mogę się przyzwyczaić do tej myśli i pozytywnie się nastawiaćSmile

• (10.03.2010 - 11:49)

witaj kochana :)

8 miesięcy temu Gabi przyszła na świat przez cesarskie cięcie :)

powodem było nieprawidłowe ułożenie ....

bardzo miło wspominam ten cały zabieg

zdecydowałam się na znieczulenie częściowe zewnątrzoponowe i bardzo się cieszę bo wiedziąłam co się dzieje ... usłyszłam pierwszy krzyk małej :) owszem dochodzi się do siebie dłużej niż po naturalnym porodzie ale kochana nie ma się czego bać omów z lekarzem wszystkie Twoje wątpliwości :)

jak chcesz podam ci linka do bloga gdzie opisałam co i jak - takie małe streszczenie ;)

buziaczki i nie stresuj sie!!

• Podgląd pary ślubnej
    (10.03.2010 - 12:19)

Oczywiści poproszę o adres tego bloga. Możesz mi przesłać na priv.

Dziękuje za słowa odtuchy:)

Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Gabi :)

Ten post edytował nemi 10.03.2010, 12:20
  • (10.03.2010 - 12:42)

daj mi minutkę i prześlę Ci namiary :)

• (02.07.2010 - 00:12)

Również miałam cięcie cesarskie...niestety nie usłyszałam pierwszego krzyku bo byłam pod narkozą:( po 14 godzinach męczarni nie miałam na nic sił a postępu porodu nie było choć bóle,ich siła i częstotliwość wskazywały inaczej....trochę mi szkoda....

• (26.08.2010 - 11:55)

Moja kuzynka takze miala cesarke rok temu, ale bez jakichkolwiek powiklan. Czuje sie bardzo dobrze i jest szczesliwa mama;)

12

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór