» Witamy na platformie Ślubowisko.pl ! Zaloguj lub Zarejestruj się!

Forum - Mężczyźni mają więcej kosmetyków niż się Wam wydaje

606Wyswietleń
23Odpowiedzi
123

• (14.10.2009 - 10:33)

To prawa. Mimo iż facet bedzie zaprzeczał - nie wierzcie mu. Powie: ja używam tylko wody po goleniu, balsamu i żelu pod prysznic. To kłamstwo. Wiam sam po sobie i po moich kolegach. Od jakiegoś czasu, kiedy była mała moda na facetów metroseksualnych i cała masa ochów i achów (na początek zdziwienie, negowanie, zachwyt) panowie zaczeli coraz więcej o tym myślec. Nie ma co kryć że Idealny Mężczyzna już nie pachnie mdłem. Metroseksualni faceci są już passe. Więc?

Idziesz ulicą, twoja uwagę zwraca przystojny facet, niby niczym nie rózniący się od całej reszty, a jednak zwraca twoją uwagę. Jest zadbany, ale po męsku, ma 2 dniowy zarost, włosy w nieładzie, jak się przyglądniesz zobaczysz na jego ręce całkiem drogi zegarek, koszule dobraną do karnacji, nie jest też blady, wygląda jakby wrócił z krótkich zagranicznych wakacji, jak obok niego przechodzisz czujesz zapach jego perfum - ale delikatny.

Naprawdę. Ten facet poświęcił wiele czasu aby tak wyglądać. Naturalnie. Męsko. Ale w jego łazience w szafce są ukryte skarby kosmetyczne do których się oczywiście nie przyzna i będzie zapewniał że taki poprostu jest.

Mój kolega z pracy ostatnio w tajemnicy przed swoją dziewczyną wybrał się do kosmetyczki. Zrobił sobie jakieś zabiegi na twarz, zrobił manicure. Dziewczynie nie powiedział ani słowa. Kiedy ona zauważyła (na jakimś naszym wspólnym spotkaniu) że ma jakieś ładne dłonie on od niechcenia opwiedział: zawsze takie mam. 

Drogie Panie. Wasi faceci dbają o siebie często w tajemnicy. I ukrywają kremy na wczesne oznaki starzenia. Ja też to robię.

• (14.10.2009 - 10:42)

Pan Expert Pan Big Pan Miłośnik Kobiet wychodzi z ciekawą sprawą. I muszę się zgodzić. mam podobne zdanie. I racja. Kobieta zwróci uwagę na Pana z Opisu i będzie pod wrażeniem. Zwróci też uwagę na metro - ale pomyśli : i Jezu... on ma te rękawiczki które chciałam kupić...

• Podgląd pary ślubnej
    (15.10.2009 - 10:01)

Musisz o siebie dbać. O błysk w wyspanym oku ;)

Chociaż aż za bardzo wypielęgnowanych męzczyzn nie trawię. Dostaję kompleksów w ich towarzystwie. Wystarczy że będzie estetycznie ubrany, odpowiednio do sytuacji, święta itp i nie spocony. A kremy jak kremy, używać warto, każdy indywiduanie :)

Przyznam, że na codzień się nie maluję. Cenię naturalność. Z drugiej strony jestem świadoma, że nie wszyscy mają sposobność, różnie uwarunkowaną, by taką naturalność zachować. Lekki make up i małe zabiegi kosmetyczne są w stanie czynić cuda.

Kremów rzeczywiście uzywam szczególnie na noc i błogo zasypiam gdy pachnie mi lawendą.

Nie lubię się rzucać w oczy, staram się nie rzucac w oczy szczególnie w pracy wśród społeczeństwa.

• (15.10.2009 - 10:08)

A ja ponoć rzucam sie w oczy bo wyglądam jak to mi powiedziano "Specyficznie". Wiesz... też nie każdy może sobie własnie pozwolić na naturalność. W sensie takim, że owszem, sa kobiety, które bez makijażu sa piękne. Znam niestety takie ( bosz. i jakoś średnio je lubie, głupie ładne bez boczków laski).

Wypacykowany facet przyczyną kompelxów? Racja. Mam Kolegę z naprzeciwo, o którym CI Opowiadałam przy którym tak własnie czasem mam. i zamawia u mnie kosmetyki (bo od kilku dni zrobiłam sie konsultantka avonu, bo moja koleżanka która dawała mi -25% dostała awans, przenieśli ja do Poznania i nie mam skąd brać kosmetyków -25%. Więc zapisałam sie ja i sobie i każdemu daję -25%.)O.

• (15.10.2009 - 10:11)

Dlatego jak już pisałem, mężczyźni którzy znaleźli złoty środek na sprawy związane z wyglądem sa przez Was najbardziej porządani.

• Podgląd pary ślubnej
    (15.10.2009 - 10:42)

Ciekawe co kolega zamawia :)

Złoty srodek, złoty środek,  MrBig znalazłeś złoty srodek?

• (16.10.2009 - 13:18)

Mam nadzieję że tak. Czuję się ze sobą dobrze, to istotne. Nie przesadzam z wyglądem, ale wiem że to się liczy.

• Podgląd pary ślubnej
    (16.10.2009 - 14:48)

To ważne byś czuł się ze sobą dobrze. Warto równiez mieć znajomych, jak w Twoim przypadku. Warto brać pod uwagę ich porady,  albo beznadziejnie już przytaczając "....... jak pasozyt czerpać korzysci patrząc na przyczyny ich wzlotów i upadków".

• (04.11.2009 - 09:58)

Złoty środek.... niewielu chyba go znalazło. Lo a my mamy nasz wyglądowy czy coś tam złoty środek?

• Podgląd pary ślubnej
    (04.11.2009 - 10:40)

W moim mniemaniu mamy, oczywiście że mamy ;)

• (09.11.2009 - 14:10)

Ale jak mężczyzna ma więcej koemstyków niż kobieta - to jest chore.

123

Aby wypowiedzieć się musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta - zarejestruj się.

Nasi Partnerzy:

kamerzysta, fotograf, videofilmowaniekwiaciarnia wrocław, kwiaciarnia internetowawideofilmowanie, fotografia ślubnaperfectmomentsweddingtvmoda na slub
ciąża, kalendarz ciążyJakKupowac.pl Doradzamy konsumentommiłość i seksHotel Nowy Dwór